
[ad_1]
از آنجا که نویسنده قبلاً به عنوان مدیر مالی و بودجه در هلدینگ سرمایه گذاری امید (سهامدار اصلی این شرکت) کار می کرد و من از امور این شرکت در دهه گذشته مطلع بودم. ذکر چند نکته را در این زمینه ضروری می دانم:
شرکت خمیر دورود متعلق به شرکت سرمایه گذاری امید و وابسته به بانک سپه است که در سال 1991 به عنوان پروتئین حیوانی ثبت شد و در سال 2002 به دوغ لرستان تغییر نام داد. ظرفیت تولید این شرکت سالانه دو هزار تن بود ، اما تولید آن هرگز نرسید این ظرفیت اسمی و در سال 1987 دیگر نمی توانست تولید کند و سرانجام شرکت سرمایه گذاری امید تصمیم به انحلال این شرکت گرفت.
از آن زمان تاکنون فقط چند نفر وظیفه نگهبانی از کارخانه را بر عهده داشته اند و متاسفانه طی سالهای گذشته ماشین آلات ، تجهیزات و امکانات فرسوده شده و عملاً استهلاک شده اند.
در سالهای اخیر و در زمان تصدی مدیران نمایندگان ادوار ، مدیران صنعتی استان تعیین تکلیف و راه اندازی “شرکت خمیرمایه” را به عنوان یک مطالبه مطرح کردند و مردم منطقه انتظار راه اندازی این شرکت را تا سال 1997 داشتند. از 10 پروژه کلیدی شهر دورود مورد بحث قرار گرفت و جلسات متعددی برگزار شد ، از جمله جلسه ای که در آگوست 1397 در این شرکت و با حضور برخی از کارمندان (از جمله نویسنده به عنوان نماینده سهامدار اصلی) برگزار شد ، اما متأسفانه هیچ یک از این جلسات برگزار نشد.
اگر می خواهیم به موانع عدم موفقیت در مذاکرات اشاره کنیم ، باید مواردی مانند تغییر مدیریت در سطح شرکت سرمایه گذاری امید و استان ، انتظار برخی مدیران استانی برای انجام همه کارها از طریق سهامدار اصلی ، مشارکت احتمالی برخی از مقامات استانی در جذب وی به نیروهای جدید ، موانع زیست محیطی و سرانجام آزار و اذیت های جدی اشاره کرد.
در شرایط فعلی که سایه بیکاری در حومه شهر بسیار شدید است ، خبر راه اندازی مجدد این شرکت باید مطلوب باشد ، اما نباید فقط به مذاکره محدود شود.
مدیریت فعلی گروه مدیریت سرمایه گذاری امید حسین مدرس کیابانی ، سرپرست سابق وزارت صنعت ، معدن و تجارت است. خیابانی بسیار عملی و معتقد به راه اندازی پروژه ها و شرکت ها برای تحقق شعار سال “تولید ، نگهداری و برچیدن” است و هنر مدیران استانی استفاده از این فرصت و ادامه تولید نهایی این شرکت در اسرع وقت است.
شایان ذکر است که “شرکت دوغ لرستان” عملا منحل شده و طبق قانون حق فعالیت مجدد با این نام و مارک را ندارد. نام جدید (احتمالاً شرکت صنایع غذایی امید) مجدداً ثبت و راه اندازی می شود.
هنگام راه اندازی این شرکت ، استفاده از نیروهای متخصص یک ضرورت مسلم است ، بنابراین لازم است که ترکیب مدیران و کارشناسان در بین نیروهای متخصص و آگاه باشد.
ردیابی روزانه ، کمک ؛ برای اطمینان از بهترین شرایط ممکن برای فعالیت مجدد این کارخانه باید امکانات کم کمک و استثناهای ویژه در نظر گرفته شود.
فراموش نکنیم که در حال حاضر در کشور فقط 6 شرکت در تولید خمیر فعالیت می کنند و وضعیت بازار این صنعت در کشور بسیار مطلوب است در حالی که بازار صادرات خوبی به ویژه در کشورهای همسایه در این زمینه وجود دارد.
به دلیل مجاورت محل کارخانه با زمین های کشاورزی و همچنین وجود روستایی در مجاورت کارخانه ؛ ارائه راهکارهای عملیاتی و همکاری از مدیران محیط زیست ضروری است.
اکنون روند توجیه اقتصادی ، مسائل فنی و مشکلات ؛ فناوری ، ماشین آلات و تجهیزات توسط شرکت امید توسعه یافته اند و اراده این شرکت برای شروع مجدد بسیار مصمم و قوی است ، بنابراین نباید از این فرصت طلایی غافل شد و لازم است از این فرصت نهایت استفاده را بکنیم. شاید تولید یک محصول با کیفیت و تبدیل شدن به یک برند معتبر در کشور و حتی خارج از کشور دور نباشد.
امیدوارم در این شرایط بحرانی از گذشته درس بگیریم و همه دست در دست این صنعت در لرستان بگذاریم. بگذارید نام خود را در تاریخ اقتصادی استان ثبت کنیم و به یاد داشته باشیم که مثلث توسعه هر صنعت از سه عامل تشکیل شده است: “دولت” ، “سرمایه گذار” و “کار” ، که ناکارآمدی و حسن نیت در هر منطقه اثرات مخربی دارد بر صنعت و توسعه این منطقه این تأثیرات مخرب را در شرایط فعلی خواهد داشت و به راحتی در اقتصاد لرستان احساس می شود.

مطالب مرتبط:
[ad_2]
No Comments