
[ad_1]
تشخیص ترافیک مرزی
ریاض / دوحه (dpa) – بیش از سه سال پس از محاصره قطر ، درگیری با عربستان و متحدانش در حال پایان است.
احمد الصباح ، وزیر امور خارجه کویت ، به خبرگزاری دولتی کونا گفت که دولت های دوحه و ریاض توافق کرده اند که ترافیک مرزی خود را باز کنند. از عصر روز دوشنبه ترافیک هوا ، زمین و آب باید دوباره پاک شود.
این اعلامیه شب قبل از اجلاس سالانه شورای همکاری خلیج فارس (GCC) در روز سه شنبه اعلام شد. درگیری و پایان قریب الوقوع آن باید موضوع اصلی جلسه باشد ، جایی که توافق نامه مربوطه نیز باید امضا شود. امیر کویت ، شیخ نواف آل احمد الصباح ، توافق نامه را با محمد بن سلمان ، ولیعهد عربستان سعودی و تمیم بن حمد الثانی ، امیر قطر ، از طریق تلفن گفتگو کرده است. وی همچنین می خواست روز سه شنبه به اجلاس سعودی سفر کند.
در 5 ژوئن 2017 ، عربستان سعودی ، بحرین و امارات مرزهای خود را با این کشور در شبه جزیره بسته و محاصره کامل کردند. تمام روابط دیپلماتیک و تجاری و راه های حمل و نقل قطع شد ، هموطنان و سرمایه گذاری ها پس گرفته شد. مصر به محاصره پیوست. ناظران همچنین تلاشی از سوی عربستان سعودی برای گسترش سلطه خود در منطقه مشاهده کردند.
ایالات متحده كه با نزدیك شدن چندین كشور عربی با اسرائیل واسطه شد ، برای پایان دادن به درگیری ها در خلیج فارس نیز دست به تبلیغاتی زد. جارد کوشنر ، مشاور و داماد رئیس جمهور فعلی دونالد ترامپ ، روز دوشنبه به عربستان سعودی پرواز کرد. همانطور که نماینده دولت آمریکا در آژانس مطبوعاتی آلمان تأیید کرد ، کوشنر باید در جلسه شورای همکاری خلیج فارس در آنجا شرکت کند. کوشنر توافقنامه را “تبلیغ و امکان پذیر کرده بود”. سخنگوی دولت گفت: “دوره جدید همکاری در حال طلوع است.”
ترکیه ، مهمترین متحد قطر ، از توافق استقبال کرد و از گام مهمی در جهت حل مناقشه خلیج فارس صحبت کرد. وزارت امور خارجه در آنکارا گفت ، ما امیدواریم که این مسئله در نهایت حل شود. انور گارگاش وزیر امور خارجه امارات پیش بینی می کند یک دیدار تاریخی روز سه شنبه در توییتر برگزار شود. این اتحاد در خلیج فارس را بازیابی می کند و امنیت و ثبات را تضمین می کند.
در اوایل دسامبر ، فیصل بن فرحان ، وزیر خارجه عربستان درباره “پیشرفت قابل توجه” در حل بحران گفت: “ما امیدواریم که این پیشرفت بتواند به توافق نهایی منجر شود که به نظر می رسد در دسترس است.” منابع قطری ادعا می کنند شیخ محمد بن سعید النهنجان ، وارث تاج و تخت ابوظبی و عملاً حاکم امارات متحده عربی (امارات) مخالف مصالحه است.
مهمتر از همه ، ریاض و ابوظبی در حمایت از قطر از سازمانهای اسلامی مانند اخوان المسلمین خاری بوده اند و هستند. این کشورها امارت را به حمایت از تروریسم و داشتن روابط بسیار نزدیک با ایران شیعه متهم کرده بودند. آنها از دوحه خواستند تا روابط خود را با تهران پایان دهد و همچنین کانال خبری معروف الجزیره را که به گفته منتقدین فضای اخوان المسلمین و سایر اسلام گرایان فضای زیادی دارد ، تعطیل کند. قطر این ادعاها را رد کرده است.
محاصره در ابتدا منجر به ایجاد مانع در واردات به قطر شد. با این حال ، امارت موفق شد خسارات مالی را از صندوق میلیاردی دولت خود جبران کند. علاوه بر این ، دوحه به لطف منابع اقتصادی گسترده و اتحاد سیاسی خارج از منطقه خلیج فارس در برابر فشارها مقاومت کرده است. تلاش های دیپلماتیک برای یافتن راه حلی برای بحران ، از جمله تلاش های آنگلا مرکل ، صدراعظم (CDU) ، بی نتیجه مانده است. بسیاری از شرکتهای آلمانی نیز در قطر نمایندگی دارند.
قطر میزبان جام جهانی فیفا 2022 است و از نظر درآمد سرانه یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان است. این کشور بزرگترین صادر کننده گاز مایع در جهان است و می خواهد تولید را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. در عین حال ، قطر به دلیل وضعیت حقوق بشر مورد انتقاد قرار گرفته است ، خصوصاً در مورد کار با کارگران مهاجر. طبق گفته عفو بین الملل ، تقریباً از 2.4 میلیون نفر دو نفر کارگر مهاجر هستند که عمدتاً از کشورهای فقیری مانند بنگلادش ، نپال و هند هستند.
© dpa-infocom ، dpa: 210104-99-897960 / 4
[ad_2]
No Comments